Link Değişimi Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar

on 20 Nisan 2009 Pazartesi

linkdegisimi

Hem backlink kazanmak hemde sitenizin popülerliğini artırmak için link değişimi en iyi yöntemdir.Fakat link değişimi yaparken de dikkat etmeniz gereken şeyler var.Kısaca sıralayacak olursak:

  1. Link değişimi yapacağınız sitenin içeriği önemlidir.Kendi sitenizle benzer içeriğe sahip olan sitelerle link değişimi yapmak sizin için daha faydalı olacaktır.

  2. Link değişimi yapacağınız sitenin link çıkış sayısı da önemlidir.Yüzlerce siteye çıkış veren bir siteyle bir de siz link değişimi yaparsanız linkiniz yüzlerce linkin arasında kaybolup gider.Daha az ve kaliteli link çıkışı olan sitelerle link değişimi yapmanızı tavsiye ederim.

  3. Link değişimi yapacağınız sitenin ziyaretçi sayısına ve alexa sıralamasına bir göz atın.Kimsenin ziyaret etmediği bir siteyle yapacağınız link değişiminin sitenizin hitine hiç bitr katkısı olmayacaktır.

  4. Link değişimi yapacağınız sitenin Google durumu çok önemlidir.Sandbox’ta olan bir siteyle yapacağınız link değişiminin sitenize yarardan çok zararı olacaktır.Bir diğer önemli google durumu ise hedeflediğiniz kelimelerde link değişimi yapacağınız sitenin üst sıralarda olmasıdır.

Bu 4 temel kuralı göz önünde bulunurarak yapacağınız link değişimlerinin sitenizin hitine ve pagerank değerine büyük katkısı olacaktır.Önünüze gelen siteyle link değişimi yaparak sitenizi link çöplüğüne çevirmeyin, az ama öz link değişimi yapın,faydasını göreceksiniz.

Saygılarımla…


Share/Save/Bookmark

1 Yorum:

Unknown dedi ki...

güzel yazı

Yorum Gönder