Blog Oluşturabileceğiniz Türkçe Servisler

on 6 Mayıs 2009 Çarşamba

Ücretsiz blog oluşturabileceğiniz türkçe servislerden  11 tanesini listeledim ve bazı özelliklerini belirttim.Bunların arasında en popüleri “Blogcu”.Benim size tavsiyem ise hiçbir reklam barındırmayan “Veblogu” olacak.

  1. Blogcu : Blogcu, okumayı ve yazmayı seven yüz binlerin buluştuğu, tanıştığı, blogları yazıp okuduğu Türkiye'nin ilk blog platformudur. Bu servis, 2005 yılından bu yana ücretsiz olarak sunulmaktadır. 

    -Blogcu'ya ücretsiz üye olabilirsiniz. Üye olduktan birkaç dakika sonra blogunuz yayına hazır olacaktır.

    -Bloglar, size özel yayın alanlarıdır ve içeriğinin ne olacağını sadece siz belirlersiniz.

    -Blogcu, web tasarımı veya programlama bilgisine ihtiyaç duymadan kişisel blogunuzu oluşturabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir.

    -Blog açarak, yazı ve resimlerinizi kolaylıkla internette yayımlayabilir, kendinize ait bir alana sahip olabilirsiniz.

    -Blogunuza eklediğiniz yazıları dilerseniz tüm dünyaya, dilerseniz sadece blogcu kullanıcılarına açabilirsiniz. Hatta, dilediğiniz yazıların sadece sizin arkadaşlarınız, veya sadece kendinize açık olması mümkün.

    -Diğer blogcular, veya sitenizin ziyaretçileri, blogunuza eklediğiniz yazılara yorum ekleyebilirler. Eklenen yorumları istediğiniz zaman düzenleyebilir, silebilir hatta hiç yorum yayınlanmamasını sağlayabilirsiniz.




  2. Weblogtr : Weblogtr.Com üyelerine ücretsiz weblog alanı(Weblogger, blog, günce, web günlüğü) sağlayan bedava bir hizmettir. 
     
    Bedava blog hizmetine kayıt olduktan sonra “kullaniciadiniz.weblogtr.com” şeklinde bir alana sahip olacaksınız.

    Bu eğlenceli olabilecek hizmetle arkadaşlıklar kurabilir, yazılarınızı, anılanırınızı, resimlerinizi paylaşabilirsiniz. Daha sonraları web sitesi açmak isteyen kullanıcılar içinde bir ön deneyim olacaktır.



  3. BlogSayfası : Sanal ortamda düşüncelerinizi, hayatınızı, bilgilerinizi, başkalarıyla paylaşmak istediklerinizi yazabileceğiniz bir nevi günlük.Bazi özellikleri:
     
    -Kullanışlı blog yönetim paneli.

    -Beğeneceğiniz geniş tema listesi.

    -Blogunuzdan kazanç sağlayabileceğiniz adsense eklentisi izni.

    -WordPress altyapısı.




  4. TurkBlog : TürkBlog bir çok blog sitelerinde olmayan, daha da çok özelliği mevcut olan bir blog sistem sitesidir.Bazı özellikleri:
     
    -Bloglar arası atomatik transfer sistemi (Blogrolling).

    -Kolaylıkla blogda yazı ve sanal malzeme kullanma imkanı.

    -Bir hesapla 10 blog kullanma imkanı.

    -Blog için güzel dizayn seçimi ve düzenleme imkanı.

    -Grup blog imkanı (bir kaç kişi için bir blog kullanma).




  5. Blogsever : Blogsever, halihazırda herhangi bir blog sitesi olmayan kullanıcılara yeni ve farklı bir blog hizmeti vermek amacıyla kurulmuş bir blog barındırma hizmetidir.

    Kullanıcılar seçtikleri bir kullanıcı adı ile hesaplarını açtıktan sonra, hemen bloglarını kullanmaya başlayabilir ve ana sayfadan kullanıcı adı ve şifrelerini girerek, kendilerine ait yonetim panelinden blog'larını yönetmeye başlayabilirler. Bütün bu hizmetler kullanıcılar için ücretsizdir. Ancak kullanıcılar daha fazla alan ve band genişliği istedikleri ve sitelerinde reklam olmamasını tercih ettikleri takdirde Profesyonel Paketleri tercih etmelidirler.




  6. YeniOluşum : Yeniolusum.com sayesinde sizinde Internet’te bir siteniz olacak ve hiç bir özel bilgiye gerek kalmadan kolayca saniyeler içinde web sitesinizi oluşturabileceksiniz.Bazı özellikleri:

    -Yeni Oluşum’un hazır şablonlarını kullanarak, sitenizin görünümünü dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

    -Sitenize yazı, resim ekleyebilir, yazıları dilediğiniz gibi formatlayabilirsiniz. Web tasarımı bilmenize hiç gerek olmadan, Word  kullanır gibi rahat, yeni konularınızı, sayfalarınızı, yazılarınızı ekleyebilirsiniz.

    -Diğer Yeni Oluşum üyeleri veya sitenizin ziyaretçileri, sitenize eklediğiniz yazılara yorum ekleyebilirler. Eklenen yorumları istediğiniz zaman düzenleyebilir veya silebilirsiniz.



  7. Sayfam : Standart üyeler kendilerine ait 1 adet blog açma hakkına sahiptir ve her blog da istediği kadar makale yayınlayabilir. Ayrıca 1 MB a kadar doldurabileceği bir resim galerisine sahip olacaktır.

    Ayrıca bloglarınız için 32 Ayrı Tema mevcuttur istediğinizi kullanabilir yada tema düzenleme menüsünden kendinize göre bir tema düzenleyebilirsiniz. Tema düzenleme bölümünde temanızda kullanabileceğiniz onlarca hazır değişken bulabilirsiniz ve kendi zevkinize göre bir tema oluşturabilirsiniz




  8. Yehhu : Internet'te bir siteniz olacak ve hiç bir özel bilgiye gerek kalmadan kolayca saniyeler içinde web sitesinizi oluşturabileceksiniz, rahatlıkla blogunuzda istediğiniz konuyla ilgili yazılarınızı yayınlayabilirsiniz.Bazı özellikleri:

    -
    Bedava domain: kullanıcı.yehhu.net
    - Limitsiz host ve trafik
    - Bloglarda sayaç, reklam ,resim ve sorgu kullanma imkanı
    - Blog için RSS ve sitemap hizmeti
    - Süper blog tasarımları
    - Kullanımı kolay ve Türkçe yönetim paneli




  9. Blog4 : Blog4.com ile ücretsiz blog sahibi olabilirsiniz.Blog ile eskiden defterlerde tuttuğumuz günlükleri tutabilir, istediğiniz konu hakkında birşeyler karayabilir yada çoklu tema seçeneği ile kendinize ait internet sitesi oluşturabilirsiniz.



  10. Veblogu : Şubat 2009 - Dünya’ya gözlerini açan  ’Ve blogu‘, Barcelona takımı gibi ‘ Biz Formamıza Reklam Almayız!’ mantığı ile  kullanıcılarına - Reklamsız - bir blog keyfi sunan, sağında, solunda, yukarısında yada aşağısında herhangi bir tanıtımımız olmadan, kullanıcıların kendi domainleri veblogu.com şeklinde oluşturmasına imkan veren bir blog servisi.



  11. Bloglat : Bloglat.com sadece türk kullanıcılara hitap eder ve mümkün olduğunca türkçe hizmet sunar. Anlaşılması kolay bir dil kullanır. Birçok türkçe ve resimli yardım metni içerir. Gerektiğinde kullanıcılara birebir destekte bulunur.

    Bloglat.com
    da blog yazmak çok kolay, blogunuzu istediğiniz gibi biçimlendirebilirsiniz. Kolay yönetim paneli sayesinde resim, yazı, link ve dahasını 1 tıklama ile ekleyebilirsiniz.




Share/Save/Bookmark

0 Yorum:

Yorum Gönder