Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?

on 7 Mayıs 2009 Perşembe

Arama Motoru Optimizasyonu, bir web sitesine arama motorlarının organik sonuçlarından kaynaklanan trafiğin ve trafik kalitesinin arttırılması sürecidir (Search Engine Optimization-SEO).

Arama Motoru Optimizasyonu, arama motorlarının web sitelerini indeksleme algoritmalarını dikkate alarak, hedef kitle olan intenet kullanıcılarının, neyi, ne şekilde aradıklarının belirlenmesi ile gerçekleştirilen bir pazarlama aktivitesidir. Arama motoru optimizasyonu teknikleri içinde, aslında internet kullanıcılarının fark etmeyecekleri, ama, arama motorlarının robot programlarının web sitelerini indekslerken dikkate aldıkları faktörlere göre, web sitesinin ve web sayfalarının kodlama yapısında yapılacak optimizasyon çalışmaları da yer alır. Bunun yanında, ilgili web sitesinde, arama motorlarının indeksleyebileceği ve ziyaretçileri de tatmin edecek düzeyde, ilgili ve zengin içeriğin bulundurulmasının sağlanması da bu çalışmalarda büyük önem taşır. Unutulmamalıdır ki, içeriği yetersiz olan bir web sitesi, diğer optimizasyon çalışmalarında ne yapılırsa yapılsın, yeterli başarı sağlayamayacaktır.

Arama motoru optimizasyonu, ilgili site sahibi kurum ve/veya kişilerce gerçekleştirilebileceği gibi, bu konuda bağımsız ve profesyonel servis sunan Arama Motoru Optimizasyonu Uzmanları tarafından da sağlanabilir. Arama Motoru Optimizasyonu çalışmaları, büyük oranda sitenin kod yapısında değişiklikler gerektirdiğinden, eğer mümkünse, web sitesinin ilk tasarlanma aşamasından itibaren, arama motoru optimizasyonu teknikleri dikkate alınarak yapılandırılması ve kodlanması etkin bir yaklaşım olacaktır.


Share/Save/Bookmark

2 Yorum:

Adsız dedi ki...

Yabancı Arama motorları
http://www.aramamotorlari.cjb.net

Arama Motoru Optimizasyonu dedi ki...

Seo Hizmetleri, Google Seo Hizmeti, Seo Danışmanlığı ve uzman kadromuzla 2003 den bu yana hizmetinizdeyiz..

Yorum Gönder