Adsense İle Kazanmak Mümkün

on 7 Mayıs 2009 Perşembe

Google Adsense sayesinde pek çok kişi iyi rakamlar kazanıyor.

Bu kişilerin sitelerini aslında 2ye ayırabiliriz;

> Genel içerikli hitli siteler,
> Özel içerikli, özgün siteler.

Eğer gerçekten hitli bir siteye sahipseniz, hitinizle doğru orantılı olarak çok iyi rakamlar kazanabilirsiniz. Tıklardan çok fazla para alamayabilirsiniz ama sürümden kazanırsınız (: Bu noktada önemli olan bandan korunmak ve reklam alanlarını en iyi şekilde ayarlayabilmektir.

Hitiniz arttıkça banlanma riskinizde artacaktır. Çok fazla kişi girdiği zaman normal olarak kontrol zorlaşır. Bu açıdan webmasterlar çeşitli önlemler almalıdır. Çok fazla reklam alanı kullanıp, tık oranı düşük olan alanlara reklam koyarak cpm oranını düşürmek yerine daha az ve daha etkili alanlara reklam koymak her zaman daha karlıdır.

Bu noktada webmasterlar çeşitli yerleşimlerle kullanıcıyı reklama yönlendirebilirler. Bağlantı reklamlarını menü altına veya üstüne koyarak, menü gibi göstererek tık artırılabilir. Ayrıca içerik reklamları, içerikle bütünleşmiş gibi koyulursa her zaman daha etkili olur. Renkler devreye girer bu konuda. Arkaplanın, site arkaplan rengiyle aynı olması avantajdır.

Diğer bir iyi para kazanma metodu ise özel içeriktir. Bazı kelimeler Google için değerlidir. Yani reklamverenlerin talebi doğrultusunda. Örneğin travel, hotels gibi.. Bu tür kelimelerde ziyaretçiler zaten belli bir amaç için sitenizi ziyaret ederler. Bu ziyaret esnasında aradıklarıyla alakalı olan reklamlara tıklamaları işten bile değildir. Yani az hit - çok tık - çok kazanç. Tabii reklam yerleşimi biraz önce bahsettiğimiz gibi olsa iyi olur.


Share/Save/Bookmark

0 Yorum:

Yorum Gönder