Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır?

on 27 Nisan 2009 Pazartesi

Artık hemen hemen her blogda görür olduk twitter’ı.Bilenler zevkle kullanırken bilemeyenler nedir bu twitter , ne işe yarar diye soruyorlar.Bu yazımda biraz Twitter’dan bahsedeceğim.

Twitter Nedir?
Twitter temelde kullanıcıların o an ne yaptığını yada ne hissettiğini yazdıları , diğer kullanıcıların ise takip edip okuduğu basit bir anlık ileti sisteminden ibarettir.Twitterda amaç sizi takibe alan kişilere yazdığınız andaki eyleminizi, düşüncenizi, aktivitenizi bildirmek, o konular hakkında bilgi vermektir. Ayrıca sizin takip eden kullanıcılardan veya arkadaşlarınızdan sizin o an ne yaptığınızı merk edenler olabilir, siz de arkadaşlarınızın ne yaptığını merak ediyor olabilirsiniz. O yüzden twitter bulunmaz bir araçtır.

Nasıl Kullanılır?
Eğer bir twitter hesabının yoksa kayıt olarak bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Twitter / Creat an account linkinden kayıt olabileceğiniz bu sistemde, anlık durumunuzu diğer kullanıcılara aktarmak oldukça basit.Kayıt olduktan sonra Twitter Anasayfasına gelerek “What are you doing” yazan kısmın hemen altındaki kutucuğa, anlı durumunuzu girip “Update” düğmesine bastığınızda, diğer kullanıcılar sizin yazdığınız yazıyı(anlık durumunuzu) okuyabilecektir. Bu konuda, anlık durumunuz hakkında doğru bilgi vermeniz,dalga geçme seviyesinde olmamanız; diğer kullanıcıların sizi takibe alması ve cidiiye alıp okuması için büyük önem taşımaktadır.

Kullanıcılar Nasıl Takip Edilir?
Twitterı kullanırken tabi ki diğer kişileri takip etmek isteyeceksiniz. Bunu yapabilmek, arkadaşlarınızın anlık durumundan anında haberdar olmak için arkadaşınızı takip etmeniz gerekir. Bunu yapmak için ise, arkadaşınızın Twitter profil sayfasında “Follow” yazan düğmeye bastığınızda artık o arkadaşınızı takip ediyor olacaksınız. Örneğin; benim twitter sayfama geldiğinizde kulanıcı resmimim hemen altında “Follow” yazan düğmeyi göreceksizinz.Beni takip etmek isterseniz twitter sayfam bu.

Umarım bilmeyenler için faydalı bir yazı olmuştur.İlk zamanlarda “bu da ne böyle , çok sıkıcı"” diyebilirsiniz ama zamanla arkadaşlarınızı takip etmeye başladıkça ne kadar keyifli bir sistem olduğunu anlayacaksınız.


Share/Save/Bookmark

3 Yorum:

lugatiweb dedi ki...

çok eğlenceli tavsiye ederim

iddaa dedi ki...

bencede bende tavsiye ediyorum

By Zeu5 dedi ki...

Güzel bir yazı olmus eline saglık http://iddaaliyiz41.blogspot.com/ bende yeni yeni siteyle ugrasıyorum yararı oldu

Yorum Gönder