Notebook Pil Tasarrufu

on 13 Nisan 2009 Pazartesi

Pil teknolojisindeki ve gücün verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan yazılımlardaki ilerlemelere rağmen, pilinizi bir kere şarj ettiğinizde ancak belirli bir yere kadar çalışabilirsiniz. Önemli olan kullanılabilen güçten en yüksek düzeyde yararlanmaktır.

İşte pilinizin gücünü artırmanıza yardımcı olacak birkaç kolay ipucu:

  • Güç tasarrufu yapan bir güç planı seçin.
    Güç planı, notebook’unuzun gücü nasıl yönettiğini denetleyen donanım ve sistem ayarları topluluğudur. Bu ayarlar, mobil bilgisayarınızı kullanmadığınızda bir güç koruma durumuna geçiş yapmak gibi güç koruma önlemlerini içerir.

  • Ekran parlaklığını azaltın.
    Ekran, diğer bilgisayar donanımlarından, hatta sabit diskinizden ve CPU'nuzdan bile daha fazla güç kullanabilir. Birçok notebook’da parlaklığı ayarlamak ve diğer ekran ayarlarını yapmak için tuşlar bulunsa da, ekran parlaklığını değiştirme şekliniz mobil bilgisayarın üreticisine bağlı olarak değişebilir.

  • Windows'un ekranı kapatmasından önce geçen süreyi kısaltın.
    Kısa bir süre için de olsa notebook’unuzu kullanmadığınız zamanlarda, Windows'un bilgisayar etkinlik dışı kaldıktan kısa bir süre sonra ekranı kapatmasını sağlayarak güç tasarrufu elde edebilirsiniz.

  • Kullanmadığınız aygıtları kapatın veya kaldırın.
    Birçok evrensel seri veri yolu (USB) aygıtı yalnızca bağlıyken bile güç kullanır. USB fare kullanıyorsanız, farenin bağlantısını keserek ve dokunmatik yüzey veya tablet kalemi kullanarak güç tasarrufu sağlayabilirsiniz. USB flash sürücüsü kullanıyorsanız, bu sürücüyü kullanmadığınız zamanlarda çıkarın.

Güç korumaya ilişkin bu ipuçları, pilinizi bir kez şarj ettiğinizde alabileceğiniz en yüksek verimi almanıza ve artık çalışmayan bir pile sahip olmanın vereceği rahatsızlığı ve olası sıkıntıyı önlemenize yardımcı olabilir.


Share/Save/Bookmark

0 Yorum:

Yorum Gönder