Site Geçerlilik Servisleri

on 7 Mayıs 2009 Perşembe

Web sayfalarımızın kodlama geçerliliğini (Markup Validation) her zaman W3C‘nin Validation servisleriyle test ederiz. Bildiğiniz üzere Xhtml geçerliliği için Xhtml Validator ve Css geçerliliği için de Css Validator sayfalarını kullanırız. Tabi başvuracağımız en büyük merci şu anda W3C ancak internette sitelerimizi geçerlilik yönünden test edebileceğimiz birçok servis bulunmakta. Bu yazımızda sizlere bu birkaç siteden söz edeceğiz.

Xhtml-Css.com: Bu siteye sıkça başvuruyorum. Sitenin en büyük avantajı verdiğiniz URI ile sitenizin hem Xhtml hem de Css geçerliliğini test etmesi. Basit ve sade tasarımı ile göz dolduruyor. Yerimlerimde her zaman ziyaret ettiğim bir geçerlilik sitesi. Ayrıca okunası bir blogları da mevcut. Göz atmadan geçmeyin.

Validome.org: Bir başka geçerlilik servisi. Ancak diğerlerine nazaran biraz daha zengin olduğu kesin. Bu sitede websayfanızın Xhtml, Xml, Wml kodlamalarını da test edebiliyorsunuz. Sonuçları bazen W3C’den farklı çıkabiliyor. DTD testini birçok sitede görmedim ancak burada bulunuyor ve sitenizi bu bakımdan da test edebiliyorsunuz.

Validator.ca: Bu site websayfanızın tümünü veya sadece istediğiniz bir sayfasını test ediyor. Zaten sitede “Multipage Validator” olarak bir tanımlama yapılmış. Web sitenizin tüm sayfalarını tarayarak size bilgi veriyor ve gerekli durumda taranan sayfalar üzerine tıklayarak W3C Xhtml validator sayfasına gönderebiliyorsunuz.

Xhtmlvalidation.com: Basit bir site ve sadece Xhtml geçerliliğinizi test ediyor. Ancak sloganlarının güzelliği takdire şayan :) (How “sexy” is your Xhtml?)


Share/Save/Bookmark

0 Yorum:

Yorum Gönder