Site Turu Hazırlayabileceğiniz 3 Site

on 20 Nisan 2009 Pazartesi

Web 2.0 ile web siteleri artık daha karmaşık ve daha çok özellik sunmaya başladılar. Bu yüzden kullanıcıların, bu web sitelerine daha çabuk adapte olabilmeleri amacıyla site turları hazırlanmaya başlandı. Bu turlar sayesinde bir web sitesinin özellikleri hakkında genel bir bilgi sahibi olmuş oluyorsunuz. Yani hangi özellik sayfanın neresinde yer alır ve ne işe yarar hızlı bir şekilde görebiliyorsunuz.

  • Demofuse
    Demofuse, site turları hazırlamanızı sağlayan başarılı bir servis. Herhangi bir kod bilgisine gerek olmadan, servisin size sunmuş olduğu editörü kullanarak kolayca site turları hazırlayabiliyorsunuz. Anasayfasındaki "Sample Tour" bağlantısına tıklayarak servisin nasıl bir site turu hazırlayabildiğini test edebilirsiniz. Servise üye olduktan sonra hesabınıza giriş yapın. Daha sonra "Help" bölümünden site turunun gösterileceği sayfaya yerleştirmeniz gereken kodları alıyorsunuz. Bu kodları web sayfanıza ekledikten sonra servise doğrulatmanız gerekiyor. Doğrulama işleminin ardından hesabınızdaki "Create Tour" bağlantısına tıklayabilir ve site turu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

  • Amberjack
    Amberjack bir servis ile uygulama karışımından oluşuyor. Üyelik gerektirmiyor. Bir kısım ayarları site üzerinden, bir kısım ayarları da ürettiği kodlar içerisinden yapıyorsunuz. Üstte tanıttığım Demofuse servisine kıyasla daha basit bir çözüm. Tema desteği ve yeterli özelleştirme seçenekleri sunuyor.Amberjack ile bir site turu hazırlamak için ilk önce "Tour Wizard" bölümüne giriş yapın. Bu bölümde öncelikle site turu kapsamındaki web sayfalarının adreslerini tek tek girmelisiniz. Eğer ki tema gibi bazı özelleştirmeler yapmak isterseniz alttaki "Advanced options" bağlantısına tıklayın. Bundan sonra "Create tour code" düğmesine tıklayarak üretilen kodları alabilirsiniz. Bu kodlar içerisinde, tur boyunca ziyaretçilere gösterilecek içeriği yerleştirmeniz gereken bölümler de bulunuyor. Bu bölümler "placeholder for page…" diye başlıyorlar.

  • Step by Step
    Step by Step, baştan sona bir javascript uygulamasıdır. Yani site turu kapsamındaki sayfalarınıza eklemeniz gereken kodları kendiniz düzenlemelisiniz. Dolayısıyla bu uygulama, kodlar ile haşır neşir olanlar için uygun. Eğer HTML, CSS ve JSON konularında bilgiliyseniz sizi oldukça tatmin edebilir. Çünkü kodları kendiniz düzenlediğiniz için hazırladığınız site turunun her aşamasına müdahale edebilme avantajına sahipsiniz.Step by Step ile site turu hazırlamadan önce anasayfasındaki "Download" bölümünden örneklerin bulunduğu pakedi indirin. Bu paket içesindeki örnekleri inceleyerek siz de kendi site turunuzu hazırlayabilirsiniz.

Faydalı olması dileğiyle…


Share/Save/Bookmark

0 Yorum:

Yorum Gönder